Ore de așteptare la ieșirea din țară. Au fost aglomerate punctele de trecere din Arad și Satu Mare

5 ianuarie 2019, 16:57

La Vama Nădlac II, cel mai mare punct de trecere a frontierei din vestul ţării are şi conexiune directă cu sistemul de autostrăzi care duc spre vestul Europei. Zeci de mii de români așteptau în această dimineață aici să iasă din țară. Au trecut frontiera după 3 ore.

Practic, de vineri, prin punctul vamal situat la capătul autostrăzii Nădlac-Arad, au ieșit din țară de 10 ori mai multe persoane decât de obicei. Poliția de Frontieră a luat măsuri speciale: a adus mai mulți agenți la lucru și a deschis toate benzile disponibile pe sensul spre Ungaria.

Filip Ionuț Matei, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad: „În prezent, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II sunt deschise nouă artere, pe ieşirea din ţară. Prin acest punct de trecere a frontierei au tranzitat, în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieşire din ţară, peste 50 de mii de persoane şi peste 15 mii de mijloace auto”.

Și alte puncte au fost luate cu asalt de români. Petea și Urziceni, din județul Satu Mare, și Turnu din judeţul Arad au fost cele mai aglomerate. Timpii de așteptare au ajuns la prânz la 120 și chiar 180 de minute, potrivit aplicaţiei on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro. Poliţiştii recomandă şoferilor să folosească toate cele 11 punte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite