Ordonanţa 14 ar putea fi votată luni de Camera Deputaţilor. Ce se întâmplă cu Ordonanţa 13

Ordonanţa 14 ar putea ajunge în plenul Camerei Deputaţilor lunea viitoarea, a declarat miercuri preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea. În schimb, Ordonanţa 13 riscă să nu mai fie luată în discuţie, după cum a precizat parlamentarul PSD.

15 Februarie 2017, 12:07 (actualizat 15 Februarie 2017, 12:40) Știrile TVR |
Eugen Nicolicea, despre ordonanțele 13 și 14
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Declaraţii Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor:

-Ne-a sosit înştiinţarea, deocamdată nu ni s-a repartizat sau n-a ajuns la comisie, cu Ordonanţa 14. Le-am pus la dispoziţie colegilor toată documentaţia, în aşa fel încât să se poată lua următoarele măsuri la următoarea şedinţă.

-Consens este: Ordonanţa 14 să fie aprobată şi clarificată situaţia Ordonanţei 13, în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data la care Ordonanţa 14 a intrat în vigoare, adică Ordonanţa 13 a fost abrogată la acea dată. Consensul este pentru această soluţie, rămâne ca, până luni, când vom avea această şedinţă, colegii să vină cu propuneri care să nu mai poată fi contestate de nimeni.

-voi solicita Biroului Permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în aşa fel încât plenul să se poată pronunţa luni sau marţi pe Ordonanţa 14, să o aprobe.

-Ordonanţa 13 nu a venit, eu am avut o propunere, ca în corpul legii de aprobare a Ordonanţei 14, să facă specificaţia că Ordonanţei 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată de Ordonanţa 14 şi, prin urmare, procedura legislativă încetează. Conform unei decizii a Curţii Constituţionale, Parlamentul poate să legifereze orice, dar nu poate legifera neantul, nu poate legifera o ordonanţă care este abrogată. Şi-atunci, pentru a se înţelege de toată lumea şi a găsi o soluţie foarte bună, am informat colegii, le-am pus la dispoziţie aceste decizii, plus alte comentarii din cărţi, urmând ca ei să se consulte cu staff-ul tehnic, cu specialişti, şi luni să vină cu propuneri constructive, în sensul că Ordonanţa 14 să intre în vigoare imediat, iar Ordonanţa 13 să se clarifice faptul că ea nu mai produce efecte de când a fost abrogată.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 13°C 14°C
CLUJ 14°C 10°C
CONSTANTA 17°C 20°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 16°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI