Ordonanța privind campania de informare publică a guvernului pe canalele media a fost modificată în Senat

Ședință de plen Senat
Ședință de plen Senat
23 iunie 2020, 16:24

Ordonanța de urgență 63/2020, modificată de OUG 86/2020, stabileşte că Guvernul desfăşoară, contra cost, în condiţiile situaţiei epidemiologice actuale, campanii de informare pe toate tipurile de canale media – tv, radio, print, online, afişaj stradal.

Potrivit ordonanţei adoptate marţi, Autoritatea pentru Digitalizarea României va analiza îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate de către solicitanţi şi le va putea solicita acestora completarea documentaţiei, acolo unde este cazul.

În condiţiile constatării îndeplinirii cerinţelor menţionate, se va încheia contractul de prestări servicii între Secretariatul General al Guvernului, în numele şi pe seama statului, şi solicitant.

Contractele de prestări servicii se derulează pe o perioadă de 120 de zile de la data încheierii acestora, dar nu mai târziu de 31 octombrie 2020.

Reglementarea are ca justificare informarea cetăţenilor pentru aplicarea măsurilor de limitare a efectelor pandemiei de COVID -19 şi pentru mediatizarea largă a măsurilor economice post-pandemie.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori. Cei mai mulți au lucrat de la distanţă.

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite