Ordonanța privind campania de informare publică a guvernului pe canalele media a fost modificată în Senat

Senatul a adoptat în plen Ordonanța de urgență 86/2020 care elimină impedimentele pentru ca entităţile media să poată depune în termen toate documentele necesare pentru a fi declarate eligibile pentru campaniile de informare desfăşurate de guvern, în condiţiile situaţiei epidemiologice actuale.

23 Iunie 2020, 16:24 (actualizat 23 Iunie 2020, 16:39) |
Ședință de plen Senat / FOTO: Autor: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Ordonanța de urgență 63/2020, modificată de OUG 86/2020, stabileşte că Guvernul desfăşoară, contra cost, în condiţiile situaţiei epidemiologice actuale, campanii de informare pe toate tipurile de canale media - tv, radio, print, online, afişaj stradal.

Potrivit ordonanţei adoptate marţi, Autoritatea pentru Digitalizarea României va analiza îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate de către solicitanţi şi le va putea solicita acestora completarea documentaţiei, acolo unde este cazul.

În condiţiile constatării îndeplinirii cerinţelor menţionate, se va încheia contractul de prestări servicii între Secretariatul General al Guvernului, în numele şi pe seama statului, şi solicitant.

Contractele de prestări servicii se derulează pe o perioadă de 120 de zile de la data încheierii acestora, dar nu mai târziu de 31 octombrie 2020.

Reglementarea are ca justificare informarea cetăţenilor pentru aplicarea măsurilor de limitare a efectelor pandemiei de COVID -19 şi pentru mediatizarea largă a măsurilor economice post-pandemie.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori. Cei mai mulți au lucrat de la distanţă.

Ordonanţa va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 1°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 5°C 5°C
CRAIOVA 6°C 9°C
BRASOV 0°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI