Ordonanța care permite împușcarea mai rapidă a urșilor agresivi a fost aprobată de Guvern. Amenzile pentru cei care hrănesc animale sălbatice ar urma să se dubleze sau chiar tripleze

21 iulie 2021, 17:57

Decizia nu va mai fi luată la minister, ci de o echipă locală din care vor face parte primarul, jandarmul, medicul veterinar și paznicul fondului de vânătoare.

Eutanasierea sau împușcarea urșilor va fi posibilă în situații excepționale, bine stabilite, astfel încât să nu se producă abuzuri, spun reprezentanții Ministerului Mediului.

Asociațiile care apară drepturile animalelor și-ar mai fi dorit să aibă reprezentanți în echipele de intervenții, tocmai că să nu fie împușcați urși atunci când nu e cazul.

Unii primari din zonele afectate de atacurile urșilor spun că, din contră, ar trebui să fie lăsați să intervină mai repede și mai agresiv.

Și localnicii care stau cu teamă ca pot fi atacați vor și ei măsuri mai categorice.

Pe lângă ordonanță aprobată, ministerul Mediului a anunțat că are în derulare un proiect care include evaluarea populației de urși, montarea de garduri electrice în anumite zone și construcția unui sanctuar unde să fie mutate animalele care s-au obișnuit cu omul.

În plus, amenzile pentru cei care hrănesc animale sălbatice ar urma să se dubleze sau chiar tripleze, de la 3000-5000 de lei, cât sunt în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat marţi