Ordonanță pentru salarizarea din Sănătate și din Educație

16 mai 2018, 13:59

Se schimbă modul în care vor fi salarizați unii dintre angajații din sistemul sanitar dar și unii din sistemul de educație. Acordarea unor corecții pentru cei care în luna martie au obținut venituri mai mici decât în februarie a fost stabilită săptămâna trecută în urma negocierilor cu sindicatele.

Azi, premierul Viorica Dăncilă le-a reafirmat în deschiderea ședinței de Guvern. Un punct important este scoaterea sporului de gărzi din acel 30% stabilit pe fiecare unitate în parte.

Noutatea este că și unii dintre salariații din Educație vor primi salarii mai mari, în urma unor noi modificări. Vor fi acordate indemnizații de hrană pentru angajații din învățământul superior, care până acum primeau tichete de masă.Vor crește cu 20% salariile inspectorilor școlari. Sunt măsuri care îi vizează pe contabilii șefi și pe directorii de case de Corp Didactic.

„Astăzi vom adopta, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificările agreate cu reprezentanţii sindicatelor privind Legea salarizării. Pentru clarificarea unor prevederi, documentul adoptat astăzi prevede o serie de măsuri pentru salariaţii din domeniul sanitar, dar şi pentru salariaţii din domeniul educaţiei”, a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite