Ordonanța Militară 7: Carantină generală în Țăndărei. Intrarea și ieșirea din oraș, permise doar pentru transportul de marfă

4 aprilie 2020, 12:31

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că decizia a fost luată după ce 31 de persoane din totalul de 48 din județul Ialomița, confirmate cu COVID-19, sunt din Țăndărei. Este vorba despre un procent de peste 60%, a spus ministrul.

De asemenea, Vela a precizat că din cei opt pacienți decedați în județul Ialomița, șapte sunt tot din Țăndărei.

„Se instituie carantină pentru Țăndărei. Anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor Ministerului de Interne, în colaborare cu cele ale Ministerului Apărării. Vom aplica legea”, a subliniat Vela, într-o declarație de presă, în care a anunțat emiterea Ordonanței Militare numărul 7.

După intrarea în vigoare a documentului, în oraș vor putea intra și ieși doar mașinile de marfă, dar și cetățenii care lucrează în afara localității.

„Se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei. În localitatea carantinată vom permite intrarea şi ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi care desfăşoară activităţi economice sau în unele domenii, cum ar fi ordinea publică, securitate sanitară, domeniul sanitar, situaţii de urgenţă, administraţia publică locală, activităţile judiciare şi evident serviciile de utilitate publică, agricultură, pentru furnizorii de apă (…). Consiliul Județean Ialomița, primăria, consiliul local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu aliemente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa. Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice”, a subliniat ministrul Vela.

TEXTUL ORDONANȚEI MILITARE 7

Declarațiile secretarului de stat Bogdan Despescu:

– De la începutul epidemiei, au fost întocmite 400 de dosare penale și peste 130.000 sancțiuni în valoare totală de peste 170 de milioane lei.

– Zilnic acționează peste 30.000 angajați din MAI și peste 1.000 de militari și 4.000 polițiști locali.

– În Suceava, structurile MAI au organizat măsuri de siguranță a orașului și localităților limitrofe.

– O altă situație care a necesitat atenția a fost în Ialomița, în Țăndărei și Bărbulești, unde oamenii nu au înțeles că trebuie respectate restricțiile.

– Au fost aplicate peste 170 de amenzi, în valoare de peste 41.000 lei.

Declarațiile secretarului de stat Raed Arafat:

– În ultimele 24 de ore, pompierii au distribuite 100.000 măști FFP 2 și 3.

– Azi, din altă sursă, începem repartiția a 200.000 măști FFP2 de la UNIFARM.

– Săptămâna viitoare, o aeronavă militară va aduce în țară 100.000 combinezoane de protecție.

– Există și alte materiale care sunt pe drum.

– Despre ventilatoare: avem contracte pe care le semnăm și nu le mai putem executa, fie se interzice exportul fie se amână

– Avem contractate 200 de ventilatoare deja, dar data de sosire nu e certă.

– Am identificat 120 ventilatoare la serviciile de ambulanță și care pot fi de folos la terapie intensivă și alte 190 ventilatoare de terapie intensivă care au început să fie aduse la București, unde firma importatoare va face o reparație generală.

– Dacă reușim măcar 100 să le dăm, am crescut cu o sută numărul paturilor cu ventilatoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite