Ordonanță de urgență privind alegerile anticipate nu a fost publicată în Monitorul Oficial

13 februarie 2020, 17:40

La mai bine de o săptămână după ce guvernul s-a grăbit să modifice prin ordonanță de urgență legea electorală, documentul nu a intrat încă în vigoare.

Prin ordonanța adoptată în noaptea de dinaintea demiterii guvernului s-a stabilit să se poată vota pe liste suplimentare indiferent de localitatea de domiciliu și ca diaspora să voteze ca la prezidențiale, timp de trei zile. De asemenea, se scurtează de la 90 la 50 de zile perioada de pregătire pentru scrutin.

Ordonanța trebuie să fie și aprobată de parlament, dar există riscul să fie respinsă, pentru că are mulți adversari, inlcusiv PSD și UDMR.

Miniștrii propuși pentru cabinetul Orban 2, aceiași ca și până acum, vor fi audiați săptămâna viitoare de comisiile parlamentare de specialitate.

Pe 24 februarie, Camerele reunite ar urma să dea votul de investitură pentru cel de-al doilea guvern liberal. PSD nu exclude să boicoteze ședința ca să împiedice votul până când Curtea Constituțională va spune dacă este legal ca Ludovic Orban să fie propus din nou premier.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite