Ordonanța care plafonează prețurile la energie a ajuns în Senat. Marcel Ciolacu (PSD): Am convenit modificări pentru instituțiile de cult, serviciile publice și fabricile de medicamente

20 septembrie 2022, 14:19

Inițial, premierul Nicolae Ciucă dorea să prelungească schema de ajutor doar pentru cei care au mașini pe motorină, susținând că motorina are un preț foarte mare, a trecut de 8 lei și că prețul benzinei ar putea să staționeze, a transmis Alina Sorocean, pentru TVR Info. Dar social-democrații s-au opus acestei măsuri inițiată de PNL și au spus că este discriminare, drept urmare în ședința Coaliției s-a decis ca schema de plafonare să fie prelungită cu trei luni, deci până la finalul acestui an.

În plus, s-a discutat și despre ordonanța care plafonează prețurile la energie, această ordonanță a ajuns la Parlament și urmează să fie modificată în Senat, în comisiile de specialitate urmează să fie depuse amendamentele depuse de PSD. Marcel Ciolacu spunea că au convenit în Coaliție să ofere o plafonare a prețului la energie pentru furnizorii de utilități, pentru instituțiile de cult, dar și pentru farmacii, pentru că în caz contrar ar putea crește prețul anumitor medicamente.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Ordonanța se află în prezent la prima cameră sesizată, la Senat, săptămâna viitoare se va da raportul, deja am convenit modificări pentru instituțiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv, companiile de apă, dar și pentru cele de transport, aceste lucruri deja au fost convenite și ținând cont că fabricile de medicamente generice au un preț plafonat la medicamente, dacă nu intervenim, în acel moment, acele medicamente dispar de pe piața din România. Nu ne dorim acel lucru. Normal că dacă statul a plafonat un preț la anumite medicamente, să vină solidar și să se încadreze în costurile de producție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă