Ordonanța 114, sub semnul întrebării. Premierul Viorica Dăncilă va discuta cu miniștrii înainte de a lua o decizie

18 februarie 2019, 20:29

Premierul Viorica Dăncilă le-a dat temă miniștrilor să vină cu argumente și să spună dacă Ordonanța 114 ar trebui modificată. Dincolo de taxa pe lăcomie, taxa de 2 la sută impusă companiilor din energie a trezit controverse, inclusiv în Coaliție. Călin Popescu Tăriceanu și ministrul Eugen Teodorovici au păreri diferite pe acest subiect.

Premierul Viorica Dăncilă: „Până nu am discuții cu fiecare ministru în parte, pe lucruri foarte bine argumentate, nu voi lua o decizie. Vreau ca decizia pe care o luăm – s-ar putea să fie decizia să nu facem schimbare, s-ar putea să fie o decizie în care să schimbăm anumite lucruri, vreau să se plieze pe ceea ce este real și pe ceea ce poate ajuta, nu poate încurca”.

Liviu Dragnea a avut astăzi o discuție cu liderul ALDE, dar spune că nu au vorbit despre eliminarea taxei de 2 la sută pentru companiile din energie. Zilele trecute, Tăriceanu dădea aproape sigură renunțarea la această taxă.

Liviu Dragnea, președintele PSD: „(n.r., susțineți o modificare a OUG 114?) Pur și simplu nu, așa, o modificare pur și simplu, nu.”

Între timp, liberalii au pornit o campanie prin care îi îndeamnă pe cetățeni să își convingă parlamentarii să voteze împotriva Ordonanței 114.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Efectele Ordonanței 114 sunt catastrofale și vor înrăutăți viața fiecărui român. Fiecare cetățean român va fi obligat să plătească taxe și impozite locale mai mari”.

Ordonanța 114 a fost adoptată de guvern la finalul anului trecut și introduce o serie de taxe noi, printre care taxa pe lăcomie, pentru companiile din energie, dar și plafonarea prețurilor la gaze și energie pentru consumatorii casnici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite