Reguli în școli. După incidența de șase la mie, toți elevii intră în online, indiferent de ciclul școlar și dacă s-au vaccinat. Ce se întâmplă dacă este depistat un caz de COVID într-o clasă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri că ordinul privind regulile în școli a fost finalizat, urmând să fie semnat după ce va fi aprobat de CNSU.  După incidența de șase la mie toți elevii vor trece în online. Rămân deschise creșele, grădinițele și școlile de învățământul special.

01 Septembrie 2021, 10:07 (actualizat 01 Septembrie 2021, 23:17) Știrile TVR |

Ordinul este în forma finală, dar el va fi semnat după ce vom fi abilitați de CNSU. Sunt precizate toate situațiile în care apare un caz de infectare, ce se întâmplă. Credem că am acoperit toate situațiile posibile, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depăşirea ratei de 6 la mie rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online cu o singură excepţie: învăţământul special. Pentru învăţământul special activităţile de terapie, activităţi prin care elevii cu cerinţe educaţionale speciale învaţă practic să supravieţuiască, vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale", a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a subliniat că se menține obligativitatea purtării măștii în interior. Recomandarea este pentru purtarea măștii de tip medical dar sunt acceptate și măștile textile cu condiția să acopere gura și nasul.

Cîmpeanu: Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare al şcolilor va fi cea din ziua de vineri

Rata de infectare afișată de DSP în ziua de vineri este referința după care se vor aplica regulile în școli, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni, ziua de vineri. În ziua de vineri fiecare şcoală va şti cum funcţionează întreaga săptămână. Doar ziua de vineri. A doua condiţie este că rata de infectare va fi cea disponibilă pe site-ul DSP. Aceea este cea oficială. Chiar dacă vor fi şi alte entităţi, printre care şi Ministerul Educaţiei, care pentru o corectă şi o completă informare vor afişa pe site, referinţa este rata de infectare afişată de DSP pentru localitatea respectivă în ziua de vineri", a spus ministrul

El a afirmat că ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii este în forma finală, însă va fi semnat "după abilitare" de către CNSU.

Cîmpeanu: Dacă un cadru didactic este pozitiv, şcoala va trebui să găsească soluţii de înlocuire

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că, în cazul în care un profesor va fi testat pozitiv pentru COVID-19 după începerea anului şcolar, acesta va intra în carantină, iar şcoala va trebui să găsească "soluţii de înlocuire" a acelui cadru didactic.

"Dacă este testat pozitiv (n.r. un cadru didactic), respectă regulile sanitare, intră în carantină şi urmează tot procedeul sanitar, iar şcoala va trebui să găsească soluţii de înlocuire a acelui cadru didactic", a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

Cîmpeanu a afirmat că, în cazul în care rata de incidenţă va depăşi pragul de doi la mia de locuitori, iar condiţiile meteo nu vor putea permite derularea orelor de educaţie fizică în exterior, acestea vor putea fi înlocuite cu alte activităţi.

"Dacă rata de incidenţă depăşeşte pragul de doi, iar condiţiile meteo nu vor putea permite derularea orelor de educaţie fizică în exterior orele de educaţie fizică vor putea fi reportate sau vor putea fi înlocuite cu alte activităţi, spre exemplu din disciplina Educaţie pentru sănătate, partea de nutriţie, nu vă gândiţi neapărat la o anumită parte. Uitaţi-vă la componentele disciplinei Educaţie pentru sănătate. Rămâne la latitudinea fiecărei şcoli", a mai spus Cîmpeanu

(w620) Funcționa

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI