Ordine de restricție pentru părinții a doi copii din județul Arad, după ce minorii s-au plâns că tatăl vitreg îi lega de un copac și îi bătea cu bastonul

25 octombrie 2022, 17:34

Băiatul de 9 ani și sora lui de 10 ani locuiau împreună cu mama și tatăl vitreg în comuna arădeană Şiria. Vecinii spun că bărbatul de 35 de ani, de profesie polițist la Transporturi Feroviare, devenea violent atunci când bea. Îi lega pe copii de un copac aflat în grădină și îi bătea cumplit cu bastonul, iar ca să fie sigur că nu pot mânca, încuia frigiderul cu un lacăt. Asistenții sociali din comună au bătut de nenumărate ori la poarta familiei, dar nu a răspuns nimeni.

Abia după ce băiatul cel mic s-a plâns polițistului din comună, mama și tatăl vitreg au acceptat să dea explicații asistenților sociali. Copiii au fost audiați, iar detaliile din dosar au fost atât de tulburătoare, încât judecătorul a emis ordine de restricție pe numele ambilor părinți.

Ligia Voștinar – asistent social primăria Șiria: Nu frecventează zilnic școala, nu i-au îngrijit. Dânșii nu au vrut să ne deschidă ușa și atunci am luat legătura cu sediul poliției.

La audieri, mama copiilor a luat asupra ei întreaga vină, însă adevărul a ieșit la iveală după audierea minorilor.

Oana Lăzărescu – avocata copiilor: Mai mult decât bătuți, erau de-a dreptul maltratați. Copiii nu aveau acces la mâncare decât când li se dădea voie.

Potrivit ordinelor de restricție, tatăl vitreg nu are voie să se apropie de copii în următoarele șase luni, iar mama timp de doi luni. Minorii au fost luați din familie și plasați într-un centru special, unde primesc consiliere psihologică.

Erika Stark – director DGASPC Arad: Minorii sunt în custodia noastră. Vor rămâne la noi, probabil într-o căsuţă de tip familial.

Karen Rosner, psiholog: Părintele trebuie să fie cel care apără, care ocroteşte, care protejează copiii, iar acești copii nu au primit absolut nimic din nevoile lor de bază. Vor fi afectaţi pentru o lungă perioadă. Terapia este necesară în cazul copiilor şi probabil că va dura o perioadă foarte lungă. Vorbim poate de ani de terapie.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pe numele polițistului de la Transporturi Feroviare din Arad, pentru violențe în familie și rele tratamente aplicate minorului. Contactați de jurnaliștii TVR, părinții copiilor au refuzat să comenteze acuzațiile. Cei doi au contestat însă ordinul de protecție.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite