Orban: Magazinele din mall-uri care au intrări exterioare vor fi deschise după ridicarea stării de urgență

Şeful executivului a fost întrebat miercuri despre redeschiderea spaţiilor comerciale după data de 15 mai, subiect care ar fi fost discutat în cadrul reuniunii conducerii PNL de marţi seară, inclusiv cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Premierul a indicat că magazinele din mall-uri care au intrări exterioare vor fi deschise după ridicarea stării de urgenţă.

06 Mai 2020, 12:50 (actualizat 06 Mai 2020, 13:17) |
Declaratii Ludovic Orban
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Au fost prezentate anumite situaţii specifice, în care în anumite spaţii de tip mall sunt magazine care au intrări exterioare şi că e normal că pentru aceste magazine cu intrări exterioare, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise, cum, de altfel, vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile - astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a reafirmat că, după 15 mai, în interiorul localităţii va exista libertate deplină de circulaţie.

"Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localităţii. Deocamdată, am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, care, în momentul în care le vom hotărî, le vom prezenta publicului", a menţionat Orban.

Cât priveşte sectorul HORECA, el a subliniat încă o dată că restaurantele nu se vor deschide după data de 15 mai.

"Avem întâlnire astăzi cu sectorul HORECA, dar am avut întâlniri cu reprezentanţii companiilor, asociaţiilor patronale pe aproape toate domeniile de activitate, pentru a identifica problemele specifice, pentru a ţine cont de propunerile care există din partea acestor structuri patronale pe fiecare domeniu de activitate. Şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA, sigur, aici, am spus limpede în analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. Din cauza asta, după 15 mai, nu vor fi deschise. Hotelurile, în condiţiile respectării anumitor reguli, vor fi deschise, după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 18°C
IASI 11°C 15°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 7°C 11°C
CRAIOVA 15°C 17°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI