Orban: Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem de decontare a unui anumit număr de călătorii pentru studenţi. UNSR: Nu se pot face economii de pe urma studenţilor

Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi-a exprimat "îngrijorarea" cu privire la "limitarea" gratuităţii biletelor la călătoriile feroviare pentru studenţi şi afirmă că "nu se pot face economii" de pe urma acestora. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem de decontare a unui anumit număr de călătorii pentru studenţi.

08 Februarie 2021, 16:37 (actualizat 08 Februarie 2021, 21:32) |
Ludovic Orban

"Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem în care să se deconteze un anumit număr de călătorii care sunt efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care îşi efectuează studiile studenţii şi nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD. (...) Există o astfel de discuţie, care din punctul meu de vedere mi se pare corectă", a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a arătat că o decizie va fi luată de Guvern.

Reacția Uniunii Naţionale a Studenţilor din România nu a întârziat să apară.

"Atât pentru pentru studenţi, în general, cât şi pentru cei din medii sociale şi economice defavorizate, în special, gratuitatea biletelor la călătoriile feroviare a reprezentat o oportunitate care le-a facilitat accesul la accederea către o treaptă superioară de învăţământ. Vestea privind căreia Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîţu, reîncearcă limitarea acestei facilităţi care a adus un beneficiu enorm studenţilor, ne poate aduce doar indignare în contextul lacunelor din actuala legislaţie pe sectorul educaţional, iar inconsecvenţa deciziilor luate de către guvernanţi rezultă în mai multă neîncredere din partea studenţilor - o categorie de cetăţeni care, în mod cert, aduc plus-valoare ţării noastre. Uniunea Naţională a Studenţilor din România exprimă public şi în mod ferm îngrijorarea tuturor studenţilor cu privire la această limitare şi constată faptul că nu pot fi siguri nicio secundă de valabilitatea facilităţilor primite din partea Guvernului României, indiferent cine vor fi locatarii Palatului Victoria", afirmă studenţii într-un comunicat remis presei.

Potrivit UNSR, "nu se pot face economii" de pe urma studenţilor, iar "adevăratele strategii" şi limitarea cheltuielilor inutile pot fi întocmite "doar împreună cu reprezentanţii populaţiei, într-un dialog permanent, consistent şi de lungă durată".

"Studenţii din cadrul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România îşi doresc să poarte un astfel de dialog pe tema măsurilor care afectează în mod direct studenţii români şi îşi doresc ca reformele pe care primul ministru sau membrii Guvernului României intenţionează să le implementeze să reprezinte un rezultat al unor consultări prealabile al consultării cu reprezentanţii societăţii civile", mai spun studenţii de la UNSR.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI