Orban: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui guvern / Nu a fost lansată varianta demisiei mele / Înțelegerea cu PSD pentru alegeri anticipate, minciună gogonată

3 februarie 2020, 16:05

Ludovic Orban: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern

Ludovic Orban a declarat, luni, că parlamentarii PNL nu vor vota învestirea altui Guvern, chiar dacă președintele Klaus Iohannis îl va propune tot pe el în funcția de premier.

„Dacă se ajunge în variantă de anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că PNL își menține poziția chiar și în cazul în care Klaus Iohannis îl va propune tot pe el în funcția de premier.

Ludovic Orban: Nu a fost lansată, până acum, varianta demisiei mele. Simplu

Ludovic Orban a mai precizat că nu a fost luată în considerare varianta demisiei sale.

„PNL a decis în Consiliul Național că are drept candidat pentru funcția de premier pe președintele PNL, adică susbsemnatul. Asta e decizia Consiliului Național, deci candidatul PNL pentru funcția de prim-ministru este actualul prim-ministru. (…) În ciuda fake-news-urilor lansate, vă spun că nu a fost lansată, până acum, în evaluare, în perspectiva posibilității de a declanșa anticipate, varianta demisiei mele. Simplu”, a explicat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD reușește să formeze o majoritate și să îl propună ca premier, Orban a răspuns că „ar însemna să se facă de râs în fața întregii națiuni”.

Premierul Ludovic Orban: Informațiile despre o înțelegere cu Marcel Ciolacu pentru alegeri anticipate, minciuni gogonate

Premierul Ludovic Orban a calificat luni drept „minciuni gogonate” informațiile pe surse potrivit cărora ar fi ajuns la o înțelegere cu Marcel Ciolacu pentru alegeri anticipate în data de 21 iunie, concomitent cu alegerile locale.

Este o minciună gogonată, ca multe alte minciuni care au fost lansate de diverse site-uri sau posturi. Singurul obiectiv al PNL este acela de a scăpa România de PSD şi de asigura o guvernare responsabilă, proeuropeană, care să asigure dezvoltarea României. PNL nu are nimic de discutat cu PSD și în ceea ce mă priveşte pe mine nu am purtat de când sunt președinte al PNL nicio negociere cu niciun reprezentant al PSD, altele decât în cursul moțiunii de cenzură și în cursul învestirii Guvernului (…)  Sunt nişte minciuni gogonate care sunt lansate în mod răutăcios în spațiul public, nu există absolut niciun fel de element de credibilitate, ci face parte dintr-un arsenal de propagandă, probabil tot al PSD, care caută disperat să reducă avansul evident al PNL, a afirmat Orban.

Pentru a demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură sunt necesare 233 de voturi.

În cazul în care Guvernul e demis și două propuneri consecutive sunt respinse, se organizează alegerile anticipate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite