Orban: Există siguranță în spitalele COVID. Despre afirmația ministrului Sănătății cu privire la vinovăția tuturor: Într-un moment dificil a făcut o declarație…

Ludovic Orban
Ludovic Orban
16 noiembrie 2020, 11:50

Discuțiile de la Ministerul Sănătății au vizat situaţia de la Spitalul din Piatra Neamţ, afectat în weekend de un incendiu soldat cu 10 morţi.

Premierul a declarat la finalul întrevederii că a discutat despre creșterea capacității de tratare a pacienților care au nevoie de tratarea în secțiile ATI și despre controalele privind verificarea tuturor secțiilor ATI.

În urma acestor controale va exista un plan de conformare (…)  Am discutat posibilitatea de a deconta aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană, a spus premierul.

Cu privire la declarația ministrului Sănătății care a spus ca toți suntem vinovați de ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, premierul a declarat ca fost o declarație făcută într-un moment dificil și a adăugat că exista responsabilități individuale.

Într-un moment dificil a făcut o declarație… Întotdeauna există responsabili, există vinovați individual pentru fiecare nerealizare”, spune Ludovic Orban.

Ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Lețcani din județul Iași că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamț există o vină colectivă. El a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare … cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit 10 persoane, iar alte 7 au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă, care a suferit arsuri pe circa 40% din suprafaţa corpului. Acesta a fost transferat pentru tratament la un spital din Belgia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite