Orban, după respingerea OUG privind anticipatele: Există un grup "ultras" al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, care dă votul orbeşte

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi seară, după respingerea OUG privind anticipatele de către Comisia juridică din Senat, că există un grup ultras al PSD "care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, care dă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative", transmite News.ro. Orban aspus că, în acest moment, orice fel de previziune legată de data alegerilor parlamentare nu poate fi făcută.

18 Februarie 2020, 21:28 (actualizat 18 Februarie 2020, 21:32) |
Ludovic Orban / FOTO: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Să fie foarte clar că există o procedură de dezbatere şi adoptare, deocamdată este în Comisia juridică de la Senat şi e foarte clar că la Senat există un grup ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, caredă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanţă care aduce foarte multe îmbunătăţiri  procesului electoral, care întăreşte drepturile cetăţenilor, care permite o reprezentare corectă  a Disporei, conforme cu numărul celor care votează, numărul cetăţenilor români cu drept de vot care muncesc în străinătate înregistraţi. Este o ordonanţă care permite extinderea procedurilor de la prezidenţiale care au permis românilor din Diasporă să îşi exprime votul fără niciun fel de  constrângere şi la alegerile parlamentare şi care, de asemenea, reglementează situaţia alegerilor anticipate care nu era reglementată în legea adoptată în 2015", a declarat marţi seară Ludovic Orban.

"Să respingem în absurd fără niciun fel de explicaţii o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiţii în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de raţiune", a adăugat el.

Premierul a mai afirmat că organizarea alegerilor anticipate depinde de mai mulţi factori.

"În primul rând, de momentul în care se îndeplinesc condiţiile constituţionale pentru a putea dizolva Parlamentul, care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul. În al doilea rând, de modul în care va fi aprobată OUG  privitoare la organizarea alegerilor parlamentare. (...) Deocamdată, nu avem să ne pronunţăm decât la o posibilă dată pentru organizarea alegerilor locale. Orice fel de previziune legată de data alegerilor parlamentare nu poate fi făcută astăzi. Din momentul în care se vor întruni condiţiile constituţionale care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul putem face o predicţie corectă, chiar să anunţăm data alegerilor parlamentare", a subliniat Orban.

Întrebat dacă loistic ar fi preferabil să fie separate, Orban a spus: "E posibil să se desfăşoare în paralel cele două campanii şi e posibil ca alegerile să fie foarte apropiate".

OUG privind alegerile anticipate a fost respinsă marţi, de senatorii din Comisia juridică.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI