Orban, despre epidemia de coronavirus: Cer cetățenilor să ia informații din surse oficiale. Suntem bine organizați, suntem extrem de mobilizați în a lua toate măsurile care se impun

24 februarie 2020, 14:58

„Cer cetățenilor să ia informații numai din surse oficiale, să facă abstracție de diferitele categorii de informații care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (…) În momentul de față suntem bine organizați, suntem extrem de mobilizați în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situații. (…) Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetățean român nu este infectat. Autoritățile lucrează de două luni de zile organizat”, a spus Orban.

Premierul interimar a adăugat că situația din Italia „trebuie să determine creșterea numărului de intervenții”.

„Ceea cea a apărut în Italia determină o creștere a numărului de intervenții și o intensificare a prezenței autorității în situațiile care reclamă lucrurile acestea. Guvernul își fac datoria, resping orice informație care nu este fundamentată. Am văzut un lider politic care pune diagnostice de coronavirus, care sunt infirmate de medici”, a mai spus șeful Executivului.

Mai mult, Orban a spus că există stocuri suficiente „de materiale, de substanțe, de echipamente”.

„Noi ne întâlnim periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcție de situațiile pe care le apar. În ceea ce privește stocurile de materiale, de substanțe, de echipamente, ştiți că în general în depozite stocurile erau egale cu zero, am adoptat o ordonanță de urgență înainte de moțiunea de cenzură tocmai cu obiectivul de a achiziționa ceea ce e necesar pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, pe măsură de găsi furnizori achiziționăm în regim de urgență tot ceea ce este necesar”, a conchis Orban.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite