Oraşul-port ucrainean Odesa, fără energie electrică, după o avarie majoră în reţeaua electrică

Odesa
Odesa
4 februarie 2023, 16:41

„Un transformator s-a defectat în aceasta dimineaţă la una dintre substaţiile cu cea mai înaltă tensiune care furnizează energie oraşului Odesa şi care era în curs de remediere după ce a fost avariat de atacurile ruseşti”, a anunţat sâmbătă furnizorul de energie Ukenergo pe canalul său Telegram.

Potrivit Ukenergo, situaţia din zonele învecinate este mai bună, alimentarea cu energie fiind asigurată în majoritatea districtelor. Regiunea Odesa este una dintre zonele cele mai afectate de atacurile ruseşti cu rachete.

Premierul, Denis Şmîhal, a declarat pe pagina sa de Telegram: „Situația este complexă, amploarea accidentului este semnificativă, este imposibil să se restabilească rapid alimentarea cu energie electrică, în special a infrastructurii critice”.

 

 

Shmîhal a declarat că se lucrează pentru a restabili „infrastructura critică”, mai ales că Ucraina se află în mijlocul unui val de frig, iar încălzirea este crucială.

Un consiliu special a ordonat ca generatoare să fie aduse în zonă, iar o turbină cu gaz oferită de SUA va fi dusă în orașul din sudul țării.

Anterior, sâmbătă, agenția de știri Nexta a publicat imagini care ar arăta substația Usatovo în flăcări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite