Oraş acoperit de cenuşă în Filipine. Animale salvate de localnici după erupţia vulcanului Taal

Peste 50.000 de oameni au părăsit zonele de risc din apropierea vulcanului Taal din Filipine. Acesta a erupt şi continuă să arunce în atmosfera cenuşă, care a ajuns la zeci de kilometri distanţă. Mulţi localnici s-au aventurat în misiuni periculoase, ca să-şi salveze animalele acoperite de funingine, în special caii.

16 Ianuarie 2020, 14:08 (actualizat 16 Ianuarie 2020, 14:08) |

Scene dezolante într-un oraş aflat la câţiva kilometri de vulcanul Taal. Mai multe clădiri s-au prăbuşit sub greutatea stratului de cenuşă vulcanică. Autorităţile spun că pericolul nu a trecut şi că sunt posibile noi erupţii în pofida reducerii activităţii vulcanice.

Rezidenţii au fost evacuaţi, însă unii au ignorat ordinul autorităţilor şi au rămas să îşi pazeasca animalele şi casele. Echipe speciale încearcă să cureţe lacul în mijlocul căruia se află vulcanul. Salvarea vietăţilor surprinse de erupţie este o prioritate.

Mai mulţi cai care au supravieţuit erupţiei au fost salvaţi de proprietarii lor, care i-au scos în afara insulei vulcanice. Localnicii folosesc caii şi pentru transportul turiştilor care veneau în zonă special pentru acest vulcan. O importantă sursa de venituri într-o ţară în care milioane de oameni supravieţuiesc cu doi dolari pe zi.

Vulcanul Taal este unul dintre cei mai activi din arhipelagul filipinez, o zonă cu o intensă activitate seismică datorită poziţionării sale în Cercul de Foc al Pacificului.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C -1°C
IASI -7°C -4°C
CLUJ -7°C -4°C
CONSTANTA 0°C -1°C
CRAIOVA -1°C 1°C
BRASOV -6°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI