Oradea, orașul din România cu cele mai puține pierderi din rețeaua de termoficare. Proprietarii de locuințe cer branșarea. De 10 ani se investesc în sistemul de încălzire sute de milioane de euro - fonduri europene

În locuințele racordate la sistemul centralizat din Oradea e cald. La fel și în instituții. Orașul a ajuns să aibă cele mai mici pierderi în rețea din toată țara. De acum 10 ani au început investițiile. Cu 200 de milioane de euro din fonduri europene s-a construit o centrală nouă, pe gaz, iar reţeaua de termoficare a fost schimbată aproape în întregime.

28 Octombrie 2021, 21:07 |

Din primele zile ale lunii, societatea de termoficare din Oradea a asigurat mai întâi căldura în spitale, creşe, grădiniţe şi şcoli, iar din 12 octombrie s-au încălzit și caloriferele din locuinţele celor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare al oraşului.

Pierderile din rețea s-au redus la jumătate după ce s-au făcut lucrări de modernizare. Au ajuns acum la 27%, cel mai mic procent din ţară.

Orădenii își plătesc aproape toți, cu regularitate, facturile și atunci nu apar nici blocaje la furnizor.

Numai anul acesta, proprietarii a 60 de case și a 1.400 de apartamente au cerut să se branșeze la sistemul de termoficare.

Municipalitatea are în plan să folosească energiile regenerabile pentru încălzirea locuinţelor și să exploateze resursa de apă geotermală de care dispune oraşul.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 7°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 3°C 6°C
CONSTANTA 7°C 12°C
CRAIOVA 4°C 6°C
BRASOV 4°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI