Orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari intră în carantină pentru 14 zile din această seară, de la ora 22.00

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis, în ședință extraordinară, ca orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari să intre în carantină, din 19 martie, ora 22.00. Carantina este instaurată pentru 14 zile.

19 Martie 2021, 13:17 (actualizat 19 Martie 2021, 14:26) |
Carantină în 10 localități din jurul Capitalei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității;

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, pe baza analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică.

Modelele de adeverință de la angajator / declarație pe proprie răspundere / declarație pe proprie răspundere pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 22:00 – 05:00 pot fi găsite în secțiunea ACASĂ din pagina Instituției Prefectului – Județul Ilfov:  https://if.prefectura.mai.gov.ro/ sau secțiunea SITUAȚII DE URGENȚĂ: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Joi seară, alte trei localități din Ilfov au intrat în carantină: Berceni, Brănești și Otopeni, iar Chiajna, Cornetu, Bragadiru, Clinceni sunt deja în carantină de la începutul săptămânii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI