Orașul Nădlac a intrat în carantină pentru două săptămâni

Oraşul Nădlac din judeţul Arad este în carantină timp de 14 zile, după ce rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 5 cazuri la o mie de locuitori. Măsura a intrat în vigoare aseară, la ora 22.00.

15 Februarie 2021, 12:17 (actualizat 16 Februarie 2021, 09:39) Știrile TVR |
Două săptămâni de carantină la Nădlac
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe perioada carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberată de angajator.

În intervalul orar 06.00-22.00, în interiorul localităţii, se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu unele excepţii.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici şi se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică şi de igienă sanitară.
Începând cu data de 20 februarie, în zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale îşi vor suspenda temporar activitatea până la ieşirea localităţii din carantină.
Ca să-i ajute pe oameni, poliția locală distribuie deja formulare pentru declarații.

La intrările și ieșirile din oraș au fost instalate filtre.

Carantina e în vigoare până pe 28 februarie la ora 22.00.

Șoferii care intră în țară prin punctul de frontieră Nădlac 1, pot doar să tranziteze orașul fără să oprească. Cei care vin în țară pe jos, sunt îmbarcați în microbuze care îi duc la ieșirea din localitate. În schimb persoanele care tranzitează punctul de frontieră Nădlac 2 sunt direcționate pe autostradă, fără acces în oraș. A crescut mult timpul petrecut în vamă. Cel puțin jumătate de oră durează triajul epidemiologic și formalitățile de intrare în România pentru cei care vin din țările de pe lista galbena. Multe îmbolnăviri sunt raportate și în alte localități din vestul țării, iar Timiș rămâne singurul județ în scenariul roșu.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI