Orașul Cluj-Napoca va mai găzdui un turneu WTA, în octombrie. Prima ediție a Winners Open a fost câștigată de Andrea Petkovic

9 august 2021, 16:17

Anunțul unui al doilea turneu WTA la Cluj Napoca a fost făcut de directorul turneului Winners Open, Patrick Ciorcilă, după finala disputată duminică între nemțoaica Andrea Petkovic și Mayar Sherif, din Egipt.

„Aş vrea să fac un anunţ extraordinar. În 25 octombrie, mai avem un turneu WTA 250 la Cluj, în BT Arena. Va fi o săptămână specială, ultima înaintea Turneului Campioanelor, aşa că ne aşteptăm să participe multe jucătoare de top”, a spus Ciorcilă, după finala câștigată de Petkovic.

BTarena este o sală polivalentă cu 10.000 de locuri, unde au loc atât evenimente sportive, cât și artistice.

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic, a doua favorită, a câştigat duminică Winners Open, primul turneu WTA de la Cluj-Napoca, dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o în finală pe egipteanca Mayar Sherif, scor 6-1, 6-1.

(w500) Andrea Pet

Petkovic (33 ani, 91 WTA) s-a impus după doar 62 de minute într-un meci pe care l-a controlat de la un capăt la altul şi în care adversara nu a avut nicio minge de break.

Este al şaptelea titlu WTA din cariera jucătoarei germane și primul în ultimii șase ani, după cele obţinute la Bad Gastein (2009), Strasbourg (2011), Charleston, Bad Gastein, Sofia (toate în 2014, Anvers (2015).

Mayar Sherif (25 ani, 119 WTA) este prima jucătoare egipteană care dispută o finală WTA. Până la turneul de la Cluj-Napoca, nicio jucătoare din Egipt nu atinsese sferturile de finală într-un turneu WTA.

Mihaela Buzărnescu este jucătoare română cu cea mai bună evoluţie la Winners Open, ea fiind învinsă în semifinale de Sherif cu 7-6 (1), 6-4.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite