Ora de limba română, în limbaj vulgar

26 noiembrie 2020, 15:21

Înregistrarea conține un fragment dintr-o ora de limba și literatura română, online, susținută la o clasa a XI-a de la Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița. La un moment dat profesoara își pierde răbdarea cu o elevă care nu înțelesese intriga basmului scris de Petre Ispirescu. E momentul în care cadrul didactic apelează la un limbaj vulgar pentru a le explica elevilor intriga. Înregistrarea a fost trimisă la un ziar local iar după ce a fost făcută publică, inspectorul școlar general al ISJ Bistrița-Năsăud a cerut o anchetă.

Conducerea liceului a audiat-o deja pe profesoară în cadrul consiliului profesoral desfășurat online iar directorul a cerut ca în cazul acesteia să fie făcută și o analiză medicală. Profesoara mai are la activ o plângere din partea unor părinți de la clasa a 5-a pentru exigență excesivă de care ar fi dat dovadă.

Profesoara mai are doar câțiva ani până la pensionare. Este absolventă a Facultății de Litere din Cluj și are un doctorat în specialitatea sa. Ea neagă că ar fi folosit cuvinte obscene dar recunoaște că a folosit un ton prea ridicat la oră.

Profesoara risc[ să fie sancționată. Sancțiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă dar aceasta se va stabili numai în funcție de rezultatele anchetei în desfășurare. Între timp profesoara continuă să predea elevilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite