Orașul Cerbului de Aur - Biserica Neagră, Biserica Sfântul Nicolae, Sinagoga și Biserica Grecească definesc Brașovul

Braşovul, locul în care s-a născut Festivalul Cerbul de Aur, este un oraș iubit de localnici și de sute de mii de turiști din țară și din străinătate. Cel mai cunoscut și vizitat edificiu arhitectural al Brașovului este Biserica Neagră, dar spiritul locului nu ar putea fi înțeles fără o privire atentă asupra Bisericii Ortodoxe "Sfântul Nicolae", asupra Bisericii Grecești sau a Sinagogii. Toate sunt minuni ale orașului din inima României.

17 August 2019, 18:19 (actualizat 17 August 2019, 21:02) |
Orașul Cerbului de Aur
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În anul 1383, comunitatea săsească  începea construcția Bisericii Negre, într-un moment în care Brașovul cunoştea o perioadă de dezvoltare culturală și economică înfloritoare.

Acum este cea mai fotografiată clădire din România şi are în fiecare an peste 250.000 de vizitatori.

La sfârşitul secolului al XV-lea, şi românii din Şcheii Braşovului ridică o biserică din piatră pe locul alteia, mai vechi.  Generaţii după generaţii au ţinut aici aprinsă făclia spiritualităţii româneşti, adăugând simboluri şi valoare istoriei locului.

Vibraţia şi vocaţia multiculturală a oraşului de sub Tâmpa a permis apariţia şi altor culte. Biserica Grecească "Sfânta Treime", deschisă  în 1786, este rezultatul daniilor consistente ale negustorilor greci şi români, precum și ale familiilor Brâncoveanu, Văcăreşti, Şuţu şi Mavrocordat.

La câteva sute de metri, cu un secol mai târziu, comunitatea evreiască ridică o sinagogă.

Aceste monumente, dar şi multe altele frumuseți ale orașului din inima țării vor îmbogăţi programul spectatorilor şi al artiştilor care vor face să vibreze scena Cerbului de Aur.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CERBUL DE AUR
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 26°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 16°C 17°C
CONSTANTA 25°C 22°C
CRAIOVA 26°C 25°C
BRASOV 20°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI