Orașe urâțite de stâlpii plini cu cabluri. În București, doar în cazul a 10 la sută din clădiri au fost îngropate cablurile

30 iulie 2018, 23:26

În București, pe marile bulevarde, cablurile electrice care brăzdau odinioară cerul au fost eliminate aproape în totalitate. Nu același lucru l-am putea spune și în cazul străzilor secundare.

Reprezentanții municipalității spun că, până în 2020, toți acești stâlpi inestetici vor dispărea. Mai exact, cablurile vor fi trecute în subteran.

În Galați, cablurile formează adevărate „autostrăzi aeriene”. Aici, autoritățile se laudă că au un an de când au trecut la îngroparea lor. Nu au vrut să ne spună însă și câți metri au reușit să bage până acum în infrastrcutura subterană.

În marile Capitale europene, problema cablurilor a fost deja rezolvată.

În Bruxelles, gradul de îngropare a cablurilor de diverse tipuri este de 100% de multa vreme. Probabil explicația rapidității cu care s-au mișcat belgienii este că trotuarele sunt din piatra cubică și pavele, ceea ce facilitează foarte mult intervențiile de acest tip în teren.

Potrivit legii, în România este interzisă montarea la suprafață a cablurilor și echipamentelor, pe domeniul public, care fac parte din sistemele de alimentare cu apă, energie electrică, termoficare sau telecomunicaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite