Orșova, din nou cu gunoiul în stradă de la 1 aprilie. Primarul a depus o plângere penală împotriva firmei de salubritate

4 aprilie 2017, 10:28

Scandalul dintre operatorul de salubritate și Primărie se răsfrânge asupra locuitorilor, care rămân cu gunoiul în stradă. Temperaturile au crescut, gunoaiele miros, iar Orşova se transformă în focar de infecţie.

„Stare de alertă în oraşul Orşova, din cauza gunoaielor care nu au mai fost ridicate de 50 de zile”

Primăria a înființat un serviciu de salubritate, însă edilul spune că până nu va primi licenţă de operare nu poate ridica deşeurile, astfel că acestea vor rămâne în stradă. A depus plângere penală împotriva reprezentanţilor operatorului de salubritate, pentru că nu respectă o ordonanţă prezidenţială care i-ar obliga să ridice gunoiul.

„A doua acțiune este o acțiune în civil pentru a-l obliga la plata de penalități pentru fiecare zi de întârziere de nepunere în aplicare a unei hotărâri de instanță. Rezilierea în sine se face pri instanța de judecată”, a declarat primarul Marius Stoica.

Administratorul firmei de salubritate spune că societatea pe care o reprezintă nu poate ridica deşeurile, cu riscul de a intra în faliment.

„Până când prețul nu se aprobă și acoperă cheltuielile de transport-depozitare eu nu pot să iau. Nimeni în lumea asta nu mă poate obliga să m[ duc spre faliment, nimeni în lumea asta nu poate să îmi impună un preț pe care nu pot să îl acopăr cu această prestație”, a declarat și  administratorul firmei de salubritate, Constantin Popescu.

Orşovenii au mai stat aproape două luni cu gunoiul în stradă. Deşeurile au fost ridicate după ce a fost declarată stare de alertă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă