Opt unități școlare din Cluj se află în scenariul roșu. Elevii fac doar cursuri online

Opt unități școlare din județul Cluj se află în scenariul roșu, iar elevii fac doar cursuri on-line. Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj luată din cauza virusului SARS CoV-2. Alte școli renunță la învățământul online și elevii revin în sălile de curs.

22 Septembrie 2020, 10:47 (actualizat 22 Septembrie 2020, 10:52) |
Cursuri online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat luni câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice. Măsurile au fost luate la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj. Astfel, unitățile de învățământ din comuna Aghireșu vor intra de miercuri pe scenariul verde de funcționare, în timp ce unitățile din comuna Mintiu Gherlii vor trece pe scenariul roșu, ca urmare a depășirii ratei de incidență de trei cazuri la mia de locuitori.

Alte două unități de învățământ din municipiile Dej și Turda, vor funcționa după scenarii modificate: Școala Postliceală „Louis Pasteur" Dej va trece la scenariul roșu de funcționare, iar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț" Turda va adopta scenariul verde.


După ultima hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, opt unități de învățământ preuniversitar din județ funcționează pe scenariul roșu, ceea ce înseamnă că se fac doar cursuri online. În scenariul verde toți elevii vin la școală, iar scenariul galben presupune un sistem hibrid cu o parte din copii în clasă și cu ceilalți acasă, on-line.

Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autoritățile clujene. Modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune.

 

 

sursa mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 19°C
IASI 15°C 16°C
CLUJ 15°C 17°C
CONSTANTA 21°C 19°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 16°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI