Opt studenți români care au fost în China, consultați pe aeroport, după sosirea în țară. Un român aflat în Wuhan a cerut să se întoarcă acasă

29 ianuarie 2020, 12:07

Alexandra este unul dintre cei șapte studenți ai Universității Transilvania din Brașov care s-au întors acasă. Au învățat limba chineză în provincia Xian. Chiar dacă s-au aflat la 800 de km de Wuhan, unde este principalul focar de infecție cu coronavirus, părinții au fost îngrijorați și i-au așteptat emoționați la aeroport.

Studenții au plecat din Brașov în august anul trecut și ar fi trebuit să rămână în China până la finalul anului universitar. Conducerea Universității Transilvania a făcut toate demersurile să-i aducă acasă mai devreme.

Tot în China a studiat și Sebastian. El își făcea masteratul în provincia Guangzhou, la aproape o mie de kilometri de Wuhan. I-a fost însă teamă și a decis să se întoarcă acasă. Mama l-a așteptat la aeroport.

Toți pasagerii care au venit din China au fost consultați de medicii de pe aeroportul din Otopeni și au completat chestionare în care au precizat zona din care au venit.

Au fost lăsați să plece acasă, dar vor fi monitorizați timp de două săptămâni.

____________________

Primii studenți s-au întors în jurul orei 11.20 cu o cursă de la Doha și au fost consultați înainte de a părăsi aeroportul.

Potrivit procedurii, ei trebuie să completeze chestionare în care să precizeze zonele de unde vin, cât timp au petrecut acolo și cu ce persoane au intrat în contact.

Conform primelor date, nu sunt motive de îngrijorare, au indicat autoritățile.

În total, astăzi revin în țară 8 studenți care studiază la Universitatea „Transilvania” din Brașov.

Până pe 3 februarie sunt așteptați alți 9 studenți ai aceleiași universități. În total,  17 studenți trebuie să ajungă din China în România.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite