Opt români care lucrează la o fermă din Franţa sunt infectaţi cu noul coronavirus, anunță MAE

9 iulie 2020, 17:01

Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile franceze, românii erau în Franța de la începutul lunii iunie, iar acum sunt într-un centru de carantină.

Testarea lor a fost efectuată pe 2 iulie.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a României i-au contactat și au aflat de la ei că starea lor de sănătate este bună, condiţiile din centru optime şi beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetăţenii români, cu angajatorul acestora şi cu autorităţile locale competente și este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris +33 (0)1 47 05 29 66 ; +33 (0)1 47 05 27 55, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Paris: +33 (0)6 80 71 37 29.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite