Opt români, implicați într-un grav accident în Italia. Doi copii și bunicii lor au murit

6 iunie 2020, 12:41

În accident au fost implicați 8 cetățeni români aflați într-un microbuz. Potrivit presei din Italia, persoanele decedate sunt doi bunici și nepoții lor, în vârstă de 10 luni și, respectiv, 10 ani.

Trei persoane rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol.

Vehiculul în care se aflau victimele a intrat în coliziune cu un camion, iar în prezent este în plină desfășurare ancheta pentru aflarea cauzei accidentului.

Autostrada a fost închisă în zonă timp de câteva ore și s-au format cozi de așteptare lungi de 10 km.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat și au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Consulatul General al României la Bologna este pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări, transmite MAE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite