Opt noi cazuri confirmate de coronavirus în București, printre care un copil de trei ani și o femeie însărcinată

10 martie 2020, 15:53

Trei cazuri sunt în legătură cu cazul bărbatului de 60 de ani depistat luni seara (fiul, nora și nepotul), unul este contact al primului infectat din București, iar patru sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie.

Autoritățile au restricționat accesul în Spitalul Dimitrie Gerota imediat ce un pacient de acolo a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Bărbatul de 60 de ani este fost ofițer al Ministerului de Interne, în prezent angajat al ADP sector 4.

Potrivit șefului ADP sector 4, înainte să fie internat, pacientul a interacționat cu peste 120 de persoane de la serviciu. Pe 2 martie, el le-a adus mărțișoare tuturor colegelor, iar 3 zile mai târziu a fost internat în spitalul MAI.

În urma testărilor, autoritățile au descoperit că nepotul, fiul și nora bărbatului sunt și ei infectați cu coronavirus. Cea din urmă este angajată a Primăriei Generale.

Mai multe birouri din primărie au fost dezinfectate, iar persoanele care au interacționat cu femeia testată pozitiv au fost izolate la domiciliu și vor fi monitorizate medical în perioada următoare.

Un număr de 25 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, între care opt sunt din București, potrivit bilanțului de marți al Grupului de Comunicare Strategică.

GCS anunță că la nivel național, până în prezent, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19).

Din acestea, cinci au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, în cursul zilei de marți, în Capitală au fost confirmate pozitiv opt persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite