Opt medalii la două Olimpiade. Elevii români obțin performanțe deosebite la concursurile internaționale

21 august 2018, 15:26

Două medalii de aur şi două medalii de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două medalii de aur şi două medalii de argint – la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 12 – 18 august, la Varșovia (Polonia).

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu țara gazdă, Polonia.

(w620) Lotul Olim

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, jud. Argeș) și Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Ioan-Tiberiu Mușat (clasa a IX-a) și Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Național „Tudor Vianu” din București, și-au trecut în palmares medalile de argint.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy) și Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foști olimpici internaționali, multiplu medaliați la competițiile de profil.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenți din 13 ţări.

O medalie de argint și trei medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

Și elevii care au participat la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO) au continuat continuat seria performanțelor reușind să obțină și la ediția din acest an patru medalii: o medalie de argint și trei medalii de bronz.

(w620) Lotul olim

Alexandru Slavoia, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, a fost medaliat cu argint. Colegii săi de echipă, Florian-Chiriac Călina (clasa a XII-a/Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova), Andrei-Mircea Lupuleasa (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) și Andrei Marin (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) au fost premiați cu medalii de bronz.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiție în cadrul căreia concurenții susțin individual o probă teoretică și una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din țările participante, se organizează echipe internaționale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică și sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluții pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă.

La a XII-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Kanchanaburi (Thailanda), în perioada 8-17 august, au participat 154 de elevi din 38 de țări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite