Opt copii orfani din județul Iași au acum o casă nouă, după ce o asociație le-a reconstruit gospodăria

4 noiembrie 2017, 20:27

Andreea are 15 ani. Viața ei a fost dintotdeauna grea. După repetate abuzuri asupra celor din familie, tatăl a fost închis. Iar mama a murit acum câteva luni, după o suferință grea. Atunci parcă tot cerul a căzut pe umerii fetiţei. Este cea mai mare și trebuie să aibă grijă de cei 7 frați. În condiții grele: locuiau într-o anexă de chirpici cu pereți ce se dărâmau peste ei și nu aveau lumină sau apă curentă. Au fost la un pas de a ajunge într-un centru de plasament, dar salvarea lor a venit de la fundaţia Casa Share.

Iniţiatorii proiectului Casa Share s-au mobilizat şi, într-o lună și jumătate, le-au refăcut căminul şi l-au mobilat. Le-au cumpărat şi o vacă de lapte.

Altături de Bogdan Tănase au venit şi alţi sponsori de la o fabrică de mobilă, dar şi de la Asociaţia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare.

Peste o lună, tatăl va ieşi din închisoare şi se va întoarce acasă la copii. Până atunci de cei mici se va îngriji o vecină, plătită tot de fundație, dar şi fratele mai mare de 21 de ani care a promis că le va da bani pentru facturi.

Este a 15 locuinţă pe care Casa Share o construieşte în judeţul Iaşi pentru famiile nevoiaşe. Cea mai mare parte a fondurilor a fost strânsă din donaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite