Carmen Mihălcescu, președinte interimar al Camerei Deputaților. Opoziția nu a reușit să stabilească un candidat comun pentru președinția acestui for

28 mai 2019, 13:16

Apar primele disensiuni in rindul Opozitiei, dupa alegeri. PNL si USR nu s-au înțeles să desemneze un candidat comun care să ocupe locul lăsat vacant în fruntea Camerei Deputaților.

Liviu Dragnea are, în acest moment, toate drepturile electorale suspendate. Fiecare grup parlamentar țintește funcția de președinte al Camerei. Liberalii o vor pe Raluca Turcan. Calcule își fac și liderii USR, dar și cei de la Pro Romania: Stelian Ion, respectiv Sorin Cîmpeanu.

Partidul Național Liberal a avut negociri cu cei de la USR și cu partidul lui Victor Ponta. Se pare că pentru șefia Camerei Deputațillor, PNL va opta pentru o candidatură separată deoarece negocierile pentru o candidatură comună pentru preluarea acestei funcții s-au soldat cu eșec.

Potrivit unor surse din partid, reprezentantul PNL pentru această funcție ar putea fie liderul deputaților liberali, Raluca Turcan, fie actualul secretar general al partidului, Robert Sigartău.

USR l-a propus pe Stelian Ion drept candidat pentru președinția Camerei Deputaților.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, îl propune pe Sorin Cîmpeanu.

Postul de președinte al Camerei Deputaților este vacant după arestarea lui fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite