Opoziția acuză Puterea că pregătește o nouă Ordonanță 13

16 iulie 2018, 19:56

În mediile politice și de presă s-a vehiculat intens, în ultimele zile, ideea că Executivul pregătește adoptarea unor noi măsuri controversate prin ordonanță de urgență. Zvonurile merg de la modificarea Codului Penal, aflat deja în procedură parlamentară, până la amnistierea și grațierea unor infracțiuni.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Somăm membrii guvernului să nu fie slugile lui Dragnea și să nu transpună în realitate visele bolnăvicioase ale lui Dragnea”.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „N-avem așa ceva în Ministerul Justiției, nici în dezbatere, nici în avizare”.

Întâlnirile pe care ministrul Justiției le-a avut azi cu premierul și cu președintele Senatului au amplificat și mai mult zvonurile. Ele sunt negate categoric de liderii ALDE, în vreme ce la PSD e tăcere.

Varujan Vosganian, senator ALDE: „Nu se va da OUG pe amnistie și grațiere mâine, așa cum, cu generozitate, ne informau zvonurile”.

Între timp, continuă disputele pe marginea raportului Comisiei de la Veneția privind legile justiției. Președintele comisiei speciale, Florin Iordache, susține într-un comunicat că toate observațiile experților sunt deja cuprinse în legi, iar Comisia de la Veneția chiar laudă unele dintre modificări. Ministrul Justiției evită deocamdată o poziție tranșantă.

Tudorel Toader, ministrul Justiției: „Cunosc puterea recomandărilor Comisiei de la Veneția, exprimate într-un aviz, fie el și intermediar”.

Opoziția cere întoarcerea legilor justiției în parlament și aplicarea recomandărilor punctuale făcute de experții europeni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite