Opoziția a depus moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”

1 octombrie 2019, 12:43

Opoziția a ieșit la rampă cu textul moțiunii și cele 238 de semnături care, în mod normal, dacă la vot nu apar surprize, ar duce la demiterea guvernului. Printre acestea se numără 4 semnături ale unor foști și actuali parlamentari PSD. Social-democrații încearcă să se folosească de prevederile din Regulament și din Constituție cu privire la procedura de urmat.

Momentul depunerii moțiunii a fost amânat  întreaga zi, pentru că inițiatorii și-au făcut multe calcule.

Intitulat „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!„, documentul face un inventar al mandatului Vioricăi Dăncilă și în general al guvernării PSD.

Social-democrații fac socoteli, dar și declarații optimiste.

Scenariile de după o eventuală cădere a guvernului nu coincid în totalitate, dar toți semnatarii susțin că după cabinetul Dăncilă va urma ceva mai bun.

Guvernul Dăncilă a supraviețuit până acum celor două moțiuni de cenzură depuse de opoziție – una anul trecut și una în luna iunie.

_____________________________

ACTUALIZARE Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului nu au întrunit, marți seară, cvorumul necesar desfășurării ședinței în care trebuiau să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură, a afirmat președintele Camerei Marcel Ciolacu.

Prin urmare, anunțul făcut anterior de Marcel Ciolacu, potrivit căruia moțiunea de cenzură urma să fie citită într-un plen reunit, marți, de la ora 19.00, nu a putut fi pusă în aplicare.

„Nu a fost cvorumul întrunit de minimum 14 membri ai Biroul permanent pentru a lua hotărârile privind calendarul și programul moțiunii. Mâine (miercuri – n.r.) vom convoca din nou”, a subliniat Ciolacu.

ACTUALIZARE Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului se întâlnesc marți, de la ora 18.30, să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură. Aceasta va fi citită într-un plen reunit, de la ora 19.00, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

ACTUALIZAREAm depus moțiunea de cenzură ca să reconstruim România. Guvernul Dăncilă trebuie să plece de urgență. Această moțiune e semnată de 237 de parlamentari aparținînd PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România și UDMR. De asemenea, au mai semnat doi deputați ai minorităților naționale, patru ai PSD și un deputat independent. Pentru toată aroganța și răul cu care au obișnuit România, un vot pentru este necesar de la orice parlamentar de bună credință„, a declarat Raluca Turcan la Parlament, citată de Mediafax.

Turcan a precizat că PSD intenționează să stabilească citirea moțiunii de cenzură marți seară, pentru ca votul să fie dat la sfârșitul săptămânii, în zile nelucrătoare. Ea a catalogat demersul drept unul caracteristic fostului lider al PSD, Liviu Dragnea.

„Am discutat cu mai mulți parlamentari. Decizia tot mai multor membri ai Parlamentului e că acest guvern anti-național trebuie să plece acasă. Ceasul nu mai poate fi dat înapoi. Știm că se exercită presiuni uriașe față de semnatarii moțiunii, și guvernul și PSD au scos toate resursele la bătaie ca să blocheze această moțiune de cenzură. Încearcă să aibă același comportament ca Liviu Dragnea, pentru că cu toate că am depus la 18.00 seara, vor să pună citirea, noaptea ca hoții și votul undeva în week-end, în zile nelucrătoare”, a completat liderul deputaților PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă