Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat din închisoare

22 octombrie 2017, 11:29

Salut ! Am ieșit” din închisoare, a scris Navalnîi pe pagina sa de Facebook, cu o fotografie care îl arată pe o stradă.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat și blogger anticorupție a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat câteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.

Navalnîi a adăugat că este ”gata să lucreze” și că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de către autoritățile locale.

Navalnîi a fost plasat în detenție în urmă cu 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva președintelui rus, Vladimir Putin.

Prinicpalul lider al opoziției a mai fost de două ori încarcerat pentru că a organizat proteste, iar în 2014 a fost condamnat la 3 ani ți jumătate cu suspendare pentru evaziune fiscală, la finalul unui proces denunţat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Mai grav, condamnarea înseamnă că nu mai are voie să participe la viața politică, lucru pe care Navalnîi a spus că îl va ignora și că va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite