Oportunități de afaceri în Republica Moldova

25 august 2020, 08:24

Datorită sprijinului Organizației Internaționale a Muncii, soții Tonciu au hotărât să-și extindă afacerea și au procurat pe lângă oi, și câteva vaci de lapte de prăsilă de peste hotare. Toate acestea le-au deschis calea și către alte proiecte de diversificare a afacerii.

Tot cu spijinul Organizației Internaționale a Muncii au creat un brand pentru brânza de Cahul și astfel vor putea face și export. Soții Tonciu dispun și de utilaje performanțe care le ușurează muncă și îi ajută să economisească timp. Datorită noului echipament, familia își propune să extindă afacerea și să creeze noi locuri de muncă.

Parteneriatul Local de Ocupare din Cahul este o inițiativă a proiectului Organizației Internaționale a Muncii „Promovarea ocupării forței de muncă pentru tineri” implementat pentru prima dată în Republica Moldova, în raionul Cahul. Se creează locuri de muncă pentru tinerii expuși excluziunii sociale, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, apar noi oportunități de dezvoltare a afacerilor și sunt posibilități de instruire a șomerilor.

Parteneriatului Local de Ocupare a creat condiții pentru dezvoltarea social-economică a raionului Cahul. A fost lansat în aprilie 2019, cu implicarea a peste 20 de parteneri publici și privați de nivel național și local. Acest proiect a contribuit la crearea a peste 260 de locuri de muncă. Costul proiectului este de aproximativ 400.000 de dolari americani. 184.000 reprezintă contribuția Organizației Internaționale a Muncii, iar 15.000 de dolari este contribuția partenerilor locali.

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a contribuit cu peste 204.000 de dolari, prin programe de granturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite