Operatorii din Turism nu mai vor lista galbenă, ca să nu mai fie restricții la revenirea din vacanțe, și propun puncte de testare la frontieră

14 mai 2021, 21:33

România, cu 90 de cazuri de COVID la suta de mii de locuitori, se află în zona verde a destinațiilor de călătorie.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism propune însă ca lista țărilor unde numărul infectărilor este mai mare de 150 la suta de mii de locuitori să fie stabilită după un indice epidemiologic fix, care să permită eliminarea restricțiilor la revenirea din vacanțe.

În prezent, cetățenii din 76 de țări care vin în țara noastră sunt obligați să stea în carantină între 10 și 14 zile dacă nu pot face dovada că s-au vaccinat sau că au avut COVID în ultimele 90 de zile.

Printre țările cu risc sunt și Grecia, Turcia sau Spania, unele dintre destinațiile preferate de turiștii români în sezonul estival.

Patronii agențiilor de turism propun și înființarea unor puncte de testare la frontieră pentru cei care revin din țări cu risc epidemiologic mai mare față de valoarea fixă stabilită. Iar minorii sub 16 ani, pentru care acum nu este posibilă vaccinarea, să nu mai fie obligați să stea în carantină.

În 2020, numărul turiștilor străini care au ajuns în România a fost cu 83 % mai mic față de anul anterior, arată statisticile oficiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

UE acordă tichete gratuite tinerilor pentru a vizita Europa