Operatorii de la 112 vor fi pregătiți special, prin cursuri online și fizice, cu practică pe simulator. Abia apoi vor avea certificarea finală

2 august 2019, 15:16

„Discepeceratul Jandarmeriei pe București și pe Ilfov se va muta împreună cu Pompierii, cu SMURD-ul, cu Ambulanța și cu 112, în restul țării astăzi am început să inventariem spațiile, să vedem unde, fără modificări semnificative, reușim să aducem pe toți în același loc”, a explicat Raed Arafat la TVR.

„Se va lucra în acest sens astfel încât să ajungem la un model total integrat. Asta, bineînțeles, va fi în paralel completat de pregătirea dispecerilor, dar asta durează un pic de timp. Pregătirea durează 9 săptămâni cel puțin, cu e-learning, la distanță, și cu cursuri fizice și cu practică pe simulator, până omul e certificat că el poate să facă ceva în acest sens”, a detaliat șeful DSU.

Referitor la tragedia de la Caracal, Raed Arafat a subliniat că, în mod cert, la nivelul felului în care au fost preluate și tratate apelurile Alexandrei Măceșanu, au fost „sincope foarte serioase”.

„Au fost sincope care poate că nu au o singură cauză, poate că au mai multe cauze, și asta este ceea ce analizează acum ancheta, și partea de dispecerizare deja este și în atenția DIICOT-ului”, a mai arătat Raed Arafat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite