Operaţiunea Turquesa II | Peste 200 de arestări coordonate de Interpol. A fost vizat traficul de persoane de pe patru continente

O operaţiune recentă coordonată de Interpol a dus la arestarea a peste 200 de traficanţi de fiinţe umane pe patru continente, a anunţat vineri organizaţia internaţională de cooperare poliţienească, al cărei sediu este la Lyon, în Franţa, relatează AFP.

11 Decembrie 2020, 19:13 (actualizat 11 Decembrie 2020, 19:36) Știrile TVR |
Operaţiunea Turquesa II / FOTO: Interpol

Desfăşurată între 27 noiembrie şi 3 decembrie, operaţiunea Turquesa II a vizat 32 de ţări americane, africane, europene şi asiatice, cu sprijinul programului Interpol împotriva traficului de migranţi, al Europol, al Biroului Internaţional pentru Migraţie (OIM) şi al Biroului Naţiunilor Unite împotriva drogurilor şi criminalităţii (ONUDC).

Printre cele circa 200 de arestări înregistrate, 30 au vizat cazuri de exploatare sexuală de migrante sau de trafic de fiinţe umane, precizează Interpol într-un comunicat.

În Mexic, poliţia l-a reţinut pe presupusul lider al unei grupări criminale care transporta migranţi de pe coastele Cubei spre Mexic, unde aceştia erau privaţi de libertate, ameninţaţi şi torturaţi, detaliază organizaţia.

În total, aproape 100 de potenţiale victime ale traficului au fost identificate şi salvate în Brazilia, Chile, Republica Dominicană, El Salvador, Spania şi Uruguay, adaugă Interpol.

"Operaţiunea Turquesa II demonstrează cât de mult organizaţiile criminale continuă să profite de persoane vulnerabile care sunt în căutarea unei vieţi mai bune, în special în timpul pandemiei de COVID-19, şi cer de la ele mari sume de bani fără să se preocupe deloc, sau aproape deloc, de bunăstarea lor", subliniază în comunicat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

O acţiune derulată în Brazilia împotriva grupărilor criminale Sonho Americano, Lei do Retorno şi CaiCai III a dezvăluit că traficanţii le luau şi câte 22.000 de dolari celor care doreau să imigreze în SUA.

(sursa: Agerpres)

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 26°C
IASI 26°C 23°C
CLUJ 23°C 22°C
CONSTANTA 24°C 23°C
CRAIOVA 26°C 24°C
BRASOV 23°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI