Opera Naţională Bucureşti reia spectacolele cu public. "Messa da Requiem" de Giuseppe Verdi, concert dedicat memoriei victimelor COVID-19

Opera Naţională Bucureşti reia spectacolele cu public sâmbătă şi duminică, cu respectarea regulilor sanitare, cu prezenţă de 30% în sală. În program, "Messa da Requiem" de Giuseppe Verdi, concert dedicat memoriei victimelor COVID-19.

04 Mai 2021, 16:02 (actualizat 04 Mai 2021, 17:13) |
Opera Națională București reia spectacolele cu public / FOTO: facebook.com/operanb.ro

Săptămâna viitoare, ONB are programată premiera spectacolului de balet "Coppelia" de Leo Delibes, urmate de spectacolele-pilot, la iniţiativa Ministerului Culturii.

Directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, Daniel Jinga, a precizat că spectacolele-pilot vor include în program arii şi coruri din opere.

"Vom face o sinteză, pentru că nu dorim să abordăm un singur titlu, ci vrem să aducem publicului mai multe lucruri pe care le-a aşteptat atât de mult", a spus Jinga.

Daniel Jinga a mai anunţat că nume valoroase ale artei lirice româneşti care performează pe scenele internaţionale vor evolua în curând în spectacole ale ONB.

"Locul lor este pe scena Operei Naţionale, numai că aceasta trebuie să aibă fondurile necesare pentru a-i invita, mai ales acum când trăim aceste vremuri ale pandemiei şi cum majoritatea dintre ei s-au întors acasă, ei trebuie invitaţi şi chiar am căutat soluţii. Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, pe 28 mai, o să avem un concert al sopranei Elena Moşuc. Apoi, pe 5 iunie o avem invitată pe Ruxandra Donose şi bineînţeles că încercăm să aducem cât mai mulţi artişti din diaspora pe care publicul românesc îi aşteaptă acasă. Nu avem nicio restricţie din acest punct de vedere. Am dori să avem un concert în care să-i avem pe toţi cu ocazia Centenarului Operei. De fapt, aşa ar fi şi frumos, să le dedicăm un concert întreg în aer liber, eventual în cadrul Zilelor Bucureştiului", a declarat Jinga pentru Agerpres.

Directorul general al Operei Naţionale Bucureşti a precizat însă că echipa managerială a primei scene lirice a ţării "ar putea visa" la un asemenea tip de concert, dacă pandemia nu ar fi afectat instituţia "atât din punct de vedere sanitar, cât şi financiar".

Daniel Jinga: "E adevărat însă că noi nu ne-am oprit din a visa, dar mi-e foarte greu să afirm că vom face ceva, având în vedere că asupra activităţii noastre planează atât de multe incertitudini. Dar, cu siguranţă, este evident că valorile noastre naţionale care ne-au făcut cinste prin activitatea lor în străinătate nu numai că sunt binevenite la Opera Naţională Bucureşti, dar este imperios necesar să fie invitate în cadrul stagiunii noastre sau a evenimentelor conexe dedicate Centenarului Operei".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI