Opera celebrului grup feminist Guerrilla Girls, la Art Safari 2020

12 septembrie 2020, 15:52

Starul acestei ediții Art Safari e Gheorghe Petrașcu, considerat unul dintre cei mai importanți maeștri ai artei noastre din secolul trecut. O mare retrospectivă cu lucrările lui nu s-a mai făcut de 50 de ani. E o ocazie pentru public să vadă în jur de 140 de lucrări semnate de Petrașcu, aduse din colecții private și muzee din toată țara.

Etajul al doilea îi e dedicat lui Sabin Bălașa, un pictor celebru în anii regimului ceaușist, cu cotă mare pe piața de artă. E o revizitare a universului sau aparte, din zona suprarealistă sau a romantismului cosmic, cum însuși pictorul a definit-o.

Etajul al 3-lea al pavilionului Art Safari vine cu o expoiziție eseu, curatoriată de Silvia Rogozea, despre școala bucureșteană de artă cu profesori celebri ca Baba sau Ion Grigorescu și elevi din tânăra generație, printre care nume cu rezonanță ca Gili Mocanu sau Alexandru Radvan.

Și pentru prima dată în România, Art Safari aduce arta rebelă a celebrului grup feminist Guerrilla Girls, apărut la New Yorck în 85, cu misiunea de a pune pe agenda publică inegalitatea de gen și rasială în comunitatea artistică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite