Operațiuni de salvare dramatice în Mexic, după seismul de magnitudine 7,1 care a făcut 237 de morți

21 septembrie 2017, 18:06

O operațiune de salvare spectaculoasă se desfășoară în Capitală, unde după mai multe ore de deznădejde, au apărut primele semne de viața sub un morman de dărâmături. Au fost văzute degetele unei fetițe de 12 ani mișcându-se în locul unde se presupune că s-a prăbușit o școală. Imediat a fost adusă o sticlă cu apă, iar televiziunea locală transmite operațiunea moment cu moment.

Rodolfo Ruvalcava, membru al echipei de salvare: „Fetiţa ne-a spus numele, Frida.”

Reporter: „A reuşit acest lucru?”

Salvator: „Da, mi-a spus numele. Ne-a mai spus că mai sunt 2 copii şi alte corpuri. Nu ştim dacă ceilalţi sunt în viaţă. Am auzit trei voci diferite de copil.

Problema este că salvatorii nu au identificat încă o cale de acces la fetiță și la cei care s-ar mai putea afla lângă ea.

Acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri de căutări sub ruine sau în clădiri care stau să se prăbușească.

Pe rețele de socializare apar noi imagini ce surprind panica din timpul seismului.

Președintele Mexicului a vizitat zonele cele mai afectate din statul Morelos și a făcut apel la populație să dea dovadă de solidaritate și să rămână calmă.

Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului: „Prioritatea este în continuarea salvarea de vieţi şi acordarea de asistenţă medicală celor care au nevoie. Până acum au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături peste 50 de oameni în Mexico City.”

Zeci de clădiri au fost complet distruse și sute avariate doar în capitala Mexicului. Autoritățile au început examinarea construcțiilor la nivel național pentru a stabili ce fonduri vor fi acordate pentru reconstrucția caselor. Între timp, mai multe țări – Panama, SUA, Japonia sau Israel trimit în Mexic echipe specializate pentru operațiuni de căutare, salvare și ajutoare de urgență.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite