Operațiune de urgență pentru salvarea unui copil căzut într-un puț, în Maroc. Micuțul se află de aproape 72 de ore sub pământ

4 februarie 2022, 20:01

Sute de oameni se roagă și stau cu sufletul la gură, în așteptarea unui deznodământ fericit în cazul băiețelului de 5 ani, care este blocat la peste 30 de metri sub pământ, într-un puț secat.

Echipele de intervenție fac eforturi pentru a-l salva pe Rayan, care marți seara a căzut în gol, în timp ce se juca pe câmp.

Mama lui Rayan: Pe la prânz am ieşit amândoi afară şi el a mers să se joace. Mai târziu l-am căutat, dar nu l-am găsit, şi după ceva vreme am aflat că a căzut în puţ.”

Tatăl lui Rayan:Mi-am dat seama că a căzut în puţ după ce i-am găsit telefonul. Am chemat imediat autorităţile, care fac tot ce pot, îl vedem că mişcă.

Echipele de intervenție au coborât în puț apă, mâncare și o cameră video. Așa au putut confirma că micuțul este în viață, are răni ușoare în zona capului, dar cel puțin pentru moment viața sa nu este în pericol.

Inițial, au încercat să ajungă la copil prin gaura puțului, dar aceasta era prea îngustă, pe alocuri cu un diametru de doar 25 de cm, așa că au fost nevoiți să regândească procedurile.

Oficial local: Pe măsură ce ne apropiam de copil, puţul se îngusta şi nu puteam trece. Ne-a fost imposibil să-l salvăm cu ajutorul voluntarilor. De aceea, am fost nevoiţi să găsim o nouă abordare, adică să săpăm.

Așa că au început să sape în jurul puțului cu mai multe buldozere, pentru a crea un tunel paralel. Lucrările au fost anevoioase, pentru că au îndepărtat un întreg deal ca să prevină o alunecare de teren.

Acum urmează partea cea mai grea: săparea unui tunel orizontal, prin care să ajungă la micuțul Rayan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite