Operații estetice la coafor. Colegiul Medicilor din Suceava a depus plângere la Poliție

18 februarie 2019, 12:11

De pe pagina de Facebook a salonului din Suceava aflăm că reprezentanţii unei clinici din Capitală veneau periodic să facă intervenții estetice. Clientele puteau să opteze pentru mărire de buze, ştergerea ridurilor, depigmentarea cearcănelor. Toate sunt considerate proceduri de medicină estetică şi ar fi trebuit făcute într-un cabinet specializat, cu toate autorizaţiile necesare. Poliţia a deschis dosar penal pentru înşelăciune, iar proprietarul a fost chemat la audieri.

Liliana Grădinaru, director executiv DSP Suceava: „O unitate medicală presupune implicit personal medical, ei nu au asemenea personal. Aces gen de operații se desfășoară doar într-un cabinet medical, iar acest spațiu nu este un cabinet medical”.

Clinica din București care închiriase spaţiu în salonul sucevean funcţionează într-un centru comercial din nordul Capitalei. Și multe vedete autohtone au apelat la serviciile acesteia. A fost verificată prima oară în urmă cu mai multe săptămâni. Inspectorii de Sănătate Publică i-au suspendat atunci autorizaţia, dar a funcţionat în continuare. Inspectorii s-au întors în ianuarie şi l-au amendat pe proprietar. Pentru că acorda servicii în continuare, azi au decis să o închidă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: „Am avut informaţii despre aşa-numite filiale ale unei clinici pe care Direcţia de Sănătate Publică a închis-o astăzi, ea având autorizaţia de funcţionare suspendată încă de anul trecut”.

Chiar și după anunțul Ministerului Sănătății, clinica din centrul comercial continuă să funcționeze.

Reprezentanții clinicii susțin că funcționează legal în centrul comercial, până la o decizie contrară a unei instanțe de judecată. Susțin că DSP nu le-a dat amenzi pentru condiții igienico sanitare neconforme sau personal medical necorespunzător. Și că vor lua măsuri ca și spațiile închiriate în țară să aibă toate condițiile necesare.

Pentru proceduri precum mărirea buzelor făcute în centrul comercial din Capitală, femeile plăteau și 300 de euro, convinse că beneficiau de cele mai bune servicii. Medicii însă au ajuns la altă concluzie.

Sorin Hâncu, preşedinte, Colegiul Medicilor Suceava: „Mănușile pe care le are nu sunt mănuși sterile, are ceasul la mână, nu așa se face, cu ceas, cu bijuterii, n-are nimic pe cap, nu are bonetă, nu se face un act medical astfel”.

Zece unităţi sanitare private au fost controlate până acum de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Bucureşti. Trei au activitatea suspendată. În două dintre acestea oferea consultații chiar Matteo Politi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă