ONU. Ziua internaţională a carităţii

Ziua internaţională a carităţii a fost desemnată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) prin Rezoluţia /RES/ 67/105 pentru a fi marcată la 5 septembrie, în fiecare an.

05 Septembrie 2019, 09:04 (actualizat 05 Septembrie 2019, 09:44) Știrile TVR |
ONU. Caritate

Data la care se sărbătoreşte Ziua internaţională a carităţii a fost aleasă pentru a comemora trecerea în nefiinţă a Maicii Tereza, care, potrivit ONU, a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1979, "pentru munca depusă în lupta pentru depăşirea sărăciei şi a nesiguranţei, care constituie ameninţări la adresa păcii".

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite pe 25 septembrie 2015, face cunoscut că eradicarea sărăciei în toate formele şi dimensiunile sale, inclusiv sărăcia extremă, este cea mai mare provocare globală şi o cerinţă indispensabilă pentru dezvoltarea durabilă.

De asemenea, Agenda, care stabileşte un cadru global pentru eradicarea sărăciei şi realizarea dezvoltării durabile până în anul 2030, pe baza Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), solicită un spirit de solidaritate globală consolidat, axat în special pe nevoile celor mai săraci şi a celor mai vulnerabili, recunoscând rolul sectorului privat şi cel al organizaţiilor societăţii civile şi organizaţiilor filantropice în implementarea obiectivelor sale.

Potrivit ONU, cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă prevăzute în Agenda au potenţialul de a transforma vieţile oamenilor şi întreaga planetă, oferind cadrul necesar instituţiilor filantropice pentru a permite tuturor oamenilor să contribuie la îmbunătăţirea acestei lumi.

 

sursa

agerpres.ro

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 13°C
IASI 18°C 16°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 11°C 9°C
CRAIOVA 18°C 13°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI