ONU şi UE condamnă atacurile ruseşti din centrul Ucrainei soldate cu cel puţin 23 de morţi

Bombardamente în Vinita
Bombardamente în Vinita
15 iulie 2022, 07:35

În Viniţa, un oraş aflat foarte departe de zona de conflict, la vest de capitala Kiev, imaginile difuzate de Serviciul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă au arătat zeci de caroserii de maşini carbonizate şi o clădire de aproximativ zece etaje devastată de explozie şi incendiul care a urmat.

Salvatorii ucraineni au anunţat joi seară 23 de morţi, 29 dispăruţi, 71 de persoane spitalizate şi peste 100 de răniţi trataţi la faţa locului.

Potrivit armatei ucrainene, „trei rachete” au lovit o parcare şi această clădire comercială din centrul oraşului, în care se aflau birouri şi mici magazine. Rachetele au fost lansate de pe submarine din Marea Neagră, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei aerului ucrainene, Iuri Ignat.

„Această zi demonstrează încă o dată că Rusia trebuie să fie recunoscută oficial ca stat terorist (…). Nicio altă ţară din lume nu îşi permite să distrugă zilnic oraşe paşnice şi vieţi omeneşti obişnuite cu rachete de croazieră şi artilerie”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, joi seară, subliniind că un centru medical a fost distrus. El a spus că printre cei 23 de morţi se numără trei copii cu vârsta sub zece ani „şi din păcate, acesta nu este numărul final” deoarece „zeci de oameni sunt dispăruţi” şi există „răniţi foarte grav”.

El a cerut din nou crearea unui tribunal special, precum şi a unui „mecanism de compensare” şi noi sancţiuni împotriva Moscovei, apreciind că „este timpul ca lumea democratică să consacre toate acestea în instrumente legale adecvate”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite