ONU plănuiește astăzi a treia evacuare din oțelăria Azovstal. Zelenski: „Mulți copii sunt încă acolo. Imaginează-ți acest iad!”

Evacuare din siderurgia Azovstal
Evacuare din siderurgia Azovstal
6 mai 2022, 09:35

Un convoi ONU era aşteptat în această dimineaţă la Azovstal. „Sperăm să-i evacueze pe acei civili care se află în acel iad sumbru și să-i ducă înapoi în siguranță”, a spus Griffiths, citat de The Guardian.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a confirmat pentru AFP „că o operațiune de trecere în siguranță este în desfășurare”, în coordonare cu ONU.

Cele două organizații au lucrat deja împreună pentru a evacua aproximativ 100 de civili din fabrică în weekend.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, de asemenea, evacuarea planificată, în ultimul său mesaj postat pe reţelele sociale.

Peste 150 de oameni din Azovstal și peste 300 de oameni din Mariupol și suburbiile sale care au fost evacuați de coridorul umanitar în această săptămână primesc deja tot ajutorul de care au nevoie: medicamente, reînnoire documente, asistență financiară, comunicare cu rudele, prietenii și familiile, scrie The Guardian.

În prezent, bombardamentele rusești și atacul asupra Azovstal nu se opresc.

„Dar civilii trebuie scoși. Mulți copii sunt încă acolo. Imaginează-ți iadul ăsta! Și sunt copii! Mai mult de două luni de bombardamente constante, bombardamente, moarte constantă în jur”, a spus Zelenski.

Primarul din Mariupol estimează că aproximativ 200 de civili se află încă adăpostiți în condiții groaznice în tunelurile subterane ale fabricii din epoca sovietică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite